Les comarques gironines van viure ahir a la tarda un nou episodi de fortes pluges, en alguns casos acompanyades de pedra, que van provocar afectacions en diversos punts de la demarcació, sobretot a la xarxa viària. El Gironès va ser la comarca més afectada pels xàfecs i la pedra i, que van inundar diversos carrers i van ­obligar a tallar carreteres en diversos punts.

Entre els municipis on va ploure més hi havia Medinyà, amb 75 litres per metre quadrat (segons TV3) i la ciutat de Girona, on entorn de les cinc de la tarda es van superar el llindar dels 25 litres per metre quadrat en només mitja hora, segons les dades del Meteocat. Altres punts on les pluges van ser intenses van ser municipis de l'Alt Empordà; a Darnius, per exemple, ahir hi van caure més de 35 litres.

Els Bombers van rebre una cinquantena d'avisos en 90 minuts, la majoria per inundacions de carrers, de baixos d'habitatges o crescudes de riera. Els punts més afectats van ser Girona ciutat, Sant Julià de Ramis i Celrà, i l'actuació més destacada es va produir a la capital, on efectius dels Bombers van haver de rescatar dues dones atrapades en un cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà. Protecció Civil va rebre un centenar de trucades a causa de les fortes pluges i la calamarsa a la demarcació, la majoria també a Sant Julià de Ramis i Celrà.

Pel que fa a les afectacions a les carreteres, es van produir a les vies gironines des de quarts de cinc de la tarda. A l'AP-7 a l'altura de Girona hi havia circulació amb retencions en els dos sentits de la marxa per visibilitat reduida i, en el punt quilomètric 50 en sentit nord, va quedar tallada uns minuts, generant uns 5 quilòmetres de retencions. A partir de les cinc, les inundacions van obligar a tallar la N-II a Sant Julià de Ramis i a Medinyà la Gi-514, també per acumulació d'aigua, segons informava ahir a la tarda el Servei Català de Trànsit.

Una altra de les vies que es va haver de tallar en els dos sentits de la marxa va ser la C-66 a l'altura de Celrà per inundació de la calçada, i la circulació es va desviar per l'interior de la població. A més, una altra carretera gironina, la GI-643 va haver de ser tallada per la retirada d'un vehicle accidentat.

A Girona mateix, a banda de la zona de Campdorà també hi va haver molta acumulació d'aigua al carrer de can Sunyer, que va quedar tot inundat. Alguns testimonis van avisar els Bombers que a la zona de l'hospital Josep Trueta hi havia algun cotxe negat. Altres carrers afectats van ser el Modeguera Gran, al costat de la riera, que va créixer de manera important, la carretera de Palamós, la rambla Xavier Cugat o el carrer Serra Alta.

La pluja també va entrar al centre d´atenció primària de Taialà i als baixos de l´escola bressol La Baldufa, al barri de Germans Sàbat, també a la capital gironina.

Durant la jornada de pluges d´ahir, a més, es van repetir una de les estampes més habituals cada cop que plou a la ciutat de Girona: goteres a l´estació de tren. Al llarg del dia d´ahir, les galledes per recollir l´aigua i les senyalitzacions per evitar relliscades van tornar a ser presents a l´estació.

L'episodi de pluja va anar acompanyat en alguns moments d'una calamarsada de força magnitud que va deixar les zones afectades ben emblanquinades, com per exemple els municipis de Celrà, o a l´Alt Empordà, Albanyà o Sant Llorenç de la Muga.