El Consell Comarcal del Ripollès ha cessat Miquel Rovira (CiU) de les seves funcions de vicepresident segon i com a responsable de l'Àrea de promoció econòmica i desenvolupament comarcal per "pèrdua de confiança". En un comunicat, es diu que la decisió es va prendre per l'equip de govern format per CiU i MES- en una reunió celebrada dijous passat. Se l'acusa de "profunda deslleialtat" i d'haver intentat impulsar una moció de confiança a l'ombra per fer fora a l'actual president, Joan Manso. També li retreuen no haver accedit a reunir-se amb la resta de consellers en dues ocasions per abordar la situació. Fa un any i mig, Rovira va decidir deixar de militar a Unió per ser un dels fundadors de Demòcrates de Catalunya, un fet que va comportar no ser reelegit president de l'ens.

Fa unes setmanes va transcendir a través de la premsa que Miquel Rovira que també és regidor per CiU a l'Ajuntament de Ripoll- podria estar preparant una moció de confiança a l'ombra. En el comunicat, es diu que el mateix Rovira va reconèixer durant una reunió mantinguda dimarts passat a Girona "haver mantingut converses des de feia temps amb altres formacions polítiques per conformar altres majories i que s'havien demanat informes per determinar l'aplicació de la normativa sobre transfuguisme a l'assumpte".

L'equip de govern del consell assegura haver intentat reunir-se amb ell per abordar la situació però que el fins ara vicepresident s'hi ha negat en dues ocasions. També neguen que en cap moment Rovira hagi manifestat la seva "disconformitat" amb l'acció de govern en cap reunió i que sempre ha "donat la seva aprovació a totes les decisions adoptades" pel consell en aquest darrer any i mig. Per tot plegat, consideren que la situació que s'ha viscut "amaga una profunda deslleialtat" per part de Rovira envers aquesta institució i per aquest motiu s'ha acordat revocar-li totes les competències i delegacions. De forma transitòria continuarà essent conseller sense cap responsabilitat, a l'espera del que decideixi fer a partir d'ara.