Denuncia haver fet de cuidadora sense tenir-ne cap noció

Es tracta de Cristina Pairot, una extreballadora de la Fundació Guifré que va ser acomiadada de la feina

18.10.2016 | 07:26
L´extreballadora de la Fundació Guifré, Cristina Pairot

Cristina Pairot treballava al geriàtric de la Fundació Guifré des de gener del 2015. Va presentar-hi un currículum per exercir com a netejadora, però, segons indica, van oferir-li un lloc de cuidadora. Necessitava feina i, tot i no tenir cap noció d'aquest ofici, el va acceptar. Segons recorda, no sabia aixecar una persona, ni havia fet un simple curs de primers auxilis, però va signar el contracte i va començar a treballar amb avis, preparant medicacions o canviant bolquers. Des de dilluns, però, ja es pot considerar extreballadora, després que li arribés la carta d'acomiadament tot i estar de baixa.

"Vaig treballar sense tenir-ne ni idea", afirma ara Pairot, que va fer la feina durant cinc mesos. Passat aquell temps, recorda, van proposar-li de seguir de cuidadora o bé fer tasques de neteja. Va ser aleshores que va demanar que la passessin a netejadora "perquè em feia por estar posant en joc la vida de la gent", tot i ser conscient que cobraria menys. De fet, va explicar que en una ocasió va donar una medicació que no era correcta a una dona "sense voler". Afortunadament, no va passar res.

Al cap de poc temps de treballar com a netejadora afirma que van passar-la a encarregada "amb un contracte verbal" amb el director, la supervisora i l'encarregada que aleshores hi havia al centre. Coordinava les treballadores de la neteja, però un dia va relliscar i en la caiguda li va quedar afectat un menisc. Van passar gairebé nou mesos fins que la Seguretat Social va operar-la del genoll. Ara mateix té dues hèrnies discals a conseqüència de caminar malament. Durant bona part del temps de baixa va seguir fent la feina de coordinació des de casa: "Tinc els correus electrònics que ho testimonien", assegura.

El conflicte que ha afectat la Fundació Guifré ha coincidit amb la baixa de Pairot. Segons diu, quan va esclatar van demanar-li que deixés de pautar feines pel fet d'estar de baixa, "perquè era il·legal". Arran del seu acomiadament s'ha posat en contacte amb un advocat. Diu que han trobat tres contractes signats i que no poden verificar quin és el correcte. Ara vol que li reconeguin la feina que estava fent, "sempre superior al que reflecteixen els contractes".

Per tot plegat, Pairot vol contradir la versió de membres del Patronat o de la Fundació afirmant que es gestiona molt bé la residència. "És mentida perquè jo he treballat sense cap formació", apunta, mentre els acusa de "mala gestió i irresponsabilitat".

El vocal del Patronat i regidor convergent de l'Ajuntament de Ripoll, Josep Maria Creixans, afirma desconèixer el cas concret de Pairot, i recorda que els estatuts de la Fundació obliguen els patrons a reunir-se dos cops a l'any. Per això assenyala que és impossible estar al cas de tot el que hi passa, sobretot si les persones afectades per alguna irregularitat no es posen en contacte amb ells. En tot cas, Creixans es mostra estranyat que aquest cas no fos denunciat en el moment que es va produir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La sanitat gironina millora el temps per tractar l´ictus durant el 2015

La sanitat gironina millora el temps per tractar l´ictus durant el 2015

El període que transcorre entre que el pacient arriba a l´hospital i rep el tractament s´escurça i...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a les comarques gironines

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a les comarques gironines

Fires, teatre, música i altres activitats per no quedar-se al sofà de casa

Atropellen un ciclista de 17 anys en una rotonda a Olot

Atropellen un ciclista de 17 anys en una rotonda a Olot

El jove va haver de ser traslladat a l´hospital d´Olot amb diverses ferides · Els giratoris són un...

Més aigua de mar per «salvar» el Ter

Més aigua de mar per «salvar» el Ter

El Govern posarà la dessaladora de Blanes al 100 % per portar 10 hectòmetres a Barcelona i reduir...

Identifiquen dues persones que feien l´examen de conduir amb ajuda externa

Identifiquen dues persones que feien l´examen de conduir amb ajuda externa

Els dos homes rebien l'ajuda gràcies a una tercera persona que els facilitava les respostes des de...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Enllaços recomanats: Premis cinema