Uns 200 professionals de l'atenció primària es reuniran demà en la X Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Girona que organitza l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona. La trobada, que porta el lema «Treballem tots per la salut», se celebrarà a l'Auditori de Pineda de Mar i permetrà que els assistents comparteixin les seves experiències en salut comunitària.

Les experiències que s'exposaran durant la sessió seran el model d'atenció a la pobresa extrema, a càrrec de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Santa Clara de Girona; la promoció d'hàbits saludables en noies de la comunitat gitana portuguesa, un projecte que exposarà l'EAP Montilivi - Vila-roja de Girona o el programa de prescripció social que s'aplica a l'EAP Pineda de Mar.

També es coneixeran més detalls de la campanya de promoció de la felicitat com a símptoma de salut, en una presentació a càrrec de l'EAP Taialà de Girona; l'abordatge comunitari que es duu a terme a l'equip d'atenció primària de Sils - Vidreres - Maçanet de la Selva per combatre absentisme escolar en un institut d'ensenyament secundari, així com la promoció de la lactància materna que es realitza a l'atenció primària de Tordera.

Durant la trobada de professionals de l'atenció primària, l'Agència de Salut Pública també presentarà algunes de les seves línies de treball, com són la promoció de la dispensació responsable d'alcohol i el projecte COMSalut que s'ha posat en marxa en alguns centres d'atenció primària de Catalunya, entre els quals hi ha Pineda de Mar i Salt.

El programa Nen@s en moviment, que potencia els hàbits saludables entre la població infantil i que aquest any ja estarà implantat a vint-i-dues àrees bàsiques de salut de la Regió Sanitària de Girona, serà un dels altres projectes de salut comunitària que es presentaran durant la desena edició de la Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut de Girona de demà, a Pineda de Mar.