L'olotí Josep Maria Padrosa va començar dilluns a exercir les funcions de gerent de l'hospital d'Olot i de la Garrotxa. Padrosa va ser director del Servei Català de la Salut (CatSalut) entre el 2011 i el 2016.

Padrosa és llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en el programa d'Alta Direcció d'Empreses per l'IESE. Al llarg de la seva trajectòria, va ser delegat del Govern a Girona (després de Xavier Soy i abans de Carles Llorens) i delegat de Sanitat a Girona (1997-2000). També va ser director general d'Emergències i Seguretat Civil (2000-2002) i director general de Fisiogestió (2002-2010).

L'alcalde i president del Patronat de l'Hospital d'Olot i Comarca, Josep Maria Corominas (CiU), va explicar que l'entrada de Josep Maria Padrosa com a gerent de l'Hospital es va començar a tractar a partir de quan l'anterior directiu en el càrrec, Carles Puig, va plantejar el desig de jubilar-se.

Carles Puig va entrar de gerent el 1992. Una de les seves primeres accions va ser la posada en servei de la tercera planta de l'Hospital Sant Jaume, la qual es va destinar a l'hospitalització de malalts aguts. Vint-i-tres anys després va estar en la inauguració de l'actual Hospital d'Olot.

Sobre el relleu, Josep Maria Corominas va explicar que un cop sabuda la decisió de Puig de jubilar-se, el Patronat de l'Hospital va iniciar un llarg procés de concurs públic. Al final -segons ell- el Patronat va decidir contractar Josep Maria Padrosa d'entre trenta aspirants. El va definir com un gran professional que ha estat director del Servei Català de la Salut i gerent d'empreses privades.

Va explicar que dilluns ell mateix el va presentar com a director i en tant que nou treballador de l'Hospital d'Olot. Va definir: «Un nou treballador de l'Hospital amb un contracte d'alta direcció, al qual demanem que l'Hospital funcioni el millor possible i que la gent s'hi senti el millor tractada possible».

Va indicar que en els durs tràmits per la finalització de l'Hospital, va percebre Padrosa com una persona receptiva i amb il·lusió. Això no obstant -segons ell-, el tribunal del Patronat només ha tingut en compte la trajectòria.

Les polèmiques

Padrosa va estar envoltat de polèmica en la legislatura 2011-2015, quan el Tribunal Català de la Competència va multar amb 950.000 € quatre empreses de rehabilitació que s'havien ajuntat per participar en un concurs públic.

El fet es va conèixer el 2012, quan el director de CatSalut era Josep Maria Padrosa, el qual va accedir al càrrec provinent de Fisioterapia (filial de Corporación Fisiogestión). Aquesta empresa, una de les quatre multades, va rebre una sanció de 600.000 €.

El nou gerent de l'hospital d'Olot també va estar en el focus de la polèmica en el mandat passat, quan es va saber que havia estat apoderat de sis empreses privades que tenien serveis contractats per CatSalut per un valor de 14 milions d'euros.