Onze ajuntaments del Gironès i el Consell Comarcal s'han adherit al programa Garantia Juvenil del Servei d'Ocupació de Catalunya per a contractar en pràctiques persones joves de fins a 29 anys.

En total, s'oferiran 83 places en una dotzena de municipis de la comarca del Gironès, 46 de les quals seran a l'Ajuntament de Girona, una desena al de Salt, vuit al Consell Comarcal del Gironès, cinc a Celrà i cinc més a Cassà de la Selva. Sant Julià de Ramis i Medinyà oferiran tres places i Bescanó, Bordils, Canet d'Adri, Sarrià de Ter, Sant Gregori i Vilablareix n'oferiran una cadascun.

Els requisits per optar-hi són tenir estudis de grau universitari, de cicles formatius o certificats professionals, joves fins a 29 anys, estar a l'atur i ser demandant d'ocupació.

Amb la inscripció del programa de Garantia Juvenil, el jove podrà optar a ofertes de treball temporal, per un termini de sis mesos en contracte de pràctiques remunerades. La voluntat dels ens que hi participen és facilitar als joves formats l'accés al mercat laboral en una feina de l'àmbit que han estudiat.