La primera fase de la remodelació del carrer Valls, al Barri Vell de Banyoles, s'ha completat. Aquest projecte de l'àrea municipal d'Urbanisme arriba fins a la plaça dels Estudis fins al carrer Sant Antoni, i el passatge contigu, que es coneix com el carrer de les Vaques.

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la placeta del carrer Navata i aquesta part de les obres està previst que comenci els primers mesos del 2017. Més endavant, en una tercera fase, es reformarà el carrer Sant Antoni i la plaça d'en Ges.

La reforma del primer tram del carrer dels Valls ha consistit en la remodelació del carrer seguint la tipologia dels carrers de la zona de vianants del Bari Vell, amb paviment de travertí i sense voreres, a un sol nivell. Al mateix temps, s'han aprofitat les obres per soterrar tot el cablejat aeri i millorar els serveis d'aigua, clavegueram i la consolidació del rec i la mina d'aigua que passa pel carrer. Una vegada s'ha completat l'execució de les obres, la mobilitat de vehicles ha quedat restringida excepte per als veïns.

El pressupost de l'arranjament d'aquesta primera fase del carrer dels Valls ha pujat finalment a prop de 220.000 euros, tot i que estava pressupostat en 240.000 euros. Seguint amb la política dels últims nou anys, l'Ajuntament de Banyoles no ha cobrat contribucions especials; és a dir, que el cost s'ha cobert sense aportacions afegides del veïns. El diners els ha aportat íntegrament l'Ajuntament de Banyoles. L'alcalde, Miquel Noguer, va explicar que «el projecte s'ha fet d'acord amb els veïns» i que «s'ha fet una obra complementària a la plaça dels Estudis per evitar inundacions».