Els consellers del grup Moviment d'Esquerres MES Jordi Caparrós i Lluís López han fet una crida a la unitat política al Consell Comarcal del Ripollès. El grup MES ha pres força després de la sortida de Miquel Rovira de l'equip de govern. Ara, MES té la clau en la governabilitat al Consell Comarcal, on CiU tenia 10 consellers, però un Miquel Rovira ara està al grup dels no adscrits. A l'oposició n'hi ha 2 de MES, 4 d'ERC, 1 del PSC i 1 de la CUP.

Davant de la situació els 2 de MES s'han posicionat. Han aclarit que la seva posició és conciliadora, de diàleg positiu i al marge de les picabaralles i posicionaments polítics dels altres grups comarcals al govern i l'oposició.

Valoren que la situació viscuda (tant per part d'ERC, com per part de Miquel Rovira) ha de ser motiu d'un exercici d'autocrítica i no d'una trencadissa. S'entén una autocrítica encarada a la millora dels serveis del Consell envers els ciutadans del Ripollès.

Exposen: «La majoria de grups, en un o altre moment, han tingut responsabilitats de govern i per tant les observacions han de ser entomades per sumar i reconstituir».

A partir del seu plantejament, els consellers de MES demanen replantejar algunes de les polítiques fins ara dutes a terme des del Consell Comarcal per tal de reforçar la unitat d'acció comarcal i la col·laboració entre municipis.

Concreten que volen suport a l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, un servei de recollida de residus satisfactori per tots els municipis i potenciar l'Escola de Música de la comarca.

Defineixen les seves reclamacions de cabdals i demanen una resposta en un termini raonable de temps. També indiquen que els alcaldes han de tenir en compte els interessos comarcals i també volen que s'impliquin en polítiques de caire comarcal.