El Consell Comarcal del Gironès va aprovar en el Ple ordinari del passat dimecres per unanimitat un nou Codi Ètic i de Bon Govern que vol ser una guia per a un canvi cap a la transparència en aquesta administració. Aquest Codi Ètic és fruit del treball de la Comissió d'estudi per a la redacció del Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal que es va crear el mes de juliol i que ha estat formada per tots els grups comarcals amb representació al Consell.

En el marc del Ple ordinari, el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, va presentar el document a la resta dels Consellers Comarcals, els quals el van aprovar per unanimitat.

Busquets va explicar que «Amb aquest Codi l'Administració vol tenir un paper actiu en la tramesa d'informació cap al ciutadà». A més va afegir que «La unanimitat en la aprovació és una fortalesa molt gran que esperem mantenir per avançar en ser una administració oberta, propera i de servei cap als ajuntaments i ciutadans».

Per altra banda Busquets va remarcar que «la pràctica i la manera de fer al llarg del temps és el que demostra l'ètica d'actuació del Consell Comarcal. Recollir aquests principis en un codi ens ha d'ajudar a aplicar-los dia a dia».

La voluntat de la Comissió d'estudi per a la redacció del Codi ètic i de bon govern del Consell Comarcal del Gironès ha estat recollir els principis, les regles i els models de conducta a seguir per les persones que ocupen càrrecs electes i de lliure designació i per a tot el personal de l'administració. La seva finalitat és garantir una gestió propera i compromesa amb la ciutadania i els municipis del Gironès, oferint mecanismes transparents, de qualitat i equitat en la gestió dels recursos públics comarcals.

L'elaboració d'aquest Codi Ètic i de Bon Govern s'inspira, bàsicament, en les directrius marcades per l'aprovació de la Llei 19/2014 de 29 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern.