L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va lamentar que l'Estat no hagi tingut en compte una petició d'ajuts europeus per al nucli antic i que tots els ajuts hagin anat a parar a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Corominas va fer la queixa al programa Fil directe de Ràdio Olot.

Segons va explicar Corominas, els tècnics de l'Ajuntament van presentar un projecte de remodelació que abastava del Firal al barri de Sant Miquel. Segons ell, era un bon projecte i estava ben justificat, però més enllà de l'àrea metropolitana no hi han posat diners.

L'alcalde va qualificar de demagògica la demanda de Xavier Garcia (Olot en Comú). Garcia va demanar -al ple- que l'Ajuntament vetllés pels edificis municipals que té en propietat al nucli antic. Fa poc, l'Ajuntament va enviar requeriments a 11o propietaris, perquè fessin reparacions a les seves propietats al nucli antic.

Segons l'alcalde, l'Ajuntament manté en condicions els edificis propis al nucli antic. L'únic problema que hi ha és la fàbrica de can Sacrest. Es tracta d'un edifici cedit a la Generalitat per l'ampliació de l'Escola Superior de Disseny d'Olot.

Corominas va indicar que l'Ajuntament ara no disposa de fons per restaurar can Sacrest. Existeixen 3 projectes per la reforma i l'ampliació i tots ells volten els 8 milions d'euros.