Festa de Sant Martirià de Banyoles

Del 20 al 24 d'octubre, Banyoles concentra el gruix d'actes de la seva festa major. Durant el cap de setmana no faltaran els concerts a les Barraques de Banyoles amb grups com ara La Moral distreta, Strombers, Buhos, Aspencat, La senyoreta descalça, Albert Pla o Les anxovetes. Tampoc faltaran les sardanes a la plaça Major, o la Festa de música per a cobla, que ja té més de 40 edicions.També es podrà gaudir de 8 exposicions, la fira d´atraccions, aeromodelisme, activitats per a conèixer l´entorn natural i patrimonial, la volta a l´Estany amb la barca Tirona, la jornada de Sant Martirià al Club Natació Banyoles, espectacles familiars, teatre, gegants i capgrossos, correfocs i castellers.

Aiguaviva celebra la Festa dels Templers

La festa medieval d´Aiguaviva, Aquaviva Medievalis, reformula la Festa dels Templers, que enguany celebra la XI edició amb un format renovat i amb la voluntat d´oferir un cap de setmana ple d´activitats per a tota la família tot acostant la vida i el món medieval (especialment segles XII i XIII) des d´una perspectiva el màxim de rigorosa i alhora lúdica i festiva. Durant aquest cap de setmana es portaran a terme diverses activitats de recreació històrica, com seran un torneig de cavallers, la venda/cobrament d´impostos, una cerimònia de nomenament d´un cavaller o un sopar medieval. Tot el cap de setmana hi haurà tallers per a petits i grans, demostració d´oficis, fira d´alimentació i artesania, atraccions medievals, servei de taverna, cervesa, artesana, etc.

Fira de la Castanya a Viladrau

Viladrau celebra tot el cap de setmana la Fira de la Castanya, on s'han previst múltiples activitats: tallers, espectacles infantils, cursa d´orientació, contacontes, sortides guiades, itineraris botànics, un tast gastronòmic i el sorteig d´una panera, entre d´altres activitats.

Festa del Correllengua a Cassà de la Selva

Aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda a la plaça Mn. Cinto Verdaguer tast de ratafia i actuació dels musics locals. Mitja hora més tard, a la plaça Petita tast de pomada i música. A les 8 del vesprem a la plaça Dr. Botet, s'ha previst un tast d´aigua de València i música. A les 9 de la nit, al parc de l´Estació, hi haurà un tast de cervesa i botifarra i posteriorment actuació del cantant Cesk Freixas.

Concert per a nadons a Salt

Concert per a nadons és la poesia feta música i dansa. Un espectacle de música i dansa adreçat a nens de fins a 3 anys que demostra que el so, a més d´escoltar-lo, es pot veure i tocar. Una inoblidable experiència de proximitat que pretén facilitar el gaudi de la música compartida entre infants i intèrprets, entre pares i mares, germans, avis i amics. Aquest cap de setmana, el Canal de Salt ha previst tres representacions dissabte i altres tres represenacions diumenge.

Festival Holi Dolly a Platja d'Aro

El Holi Dolly festival, també conegut com l´homenatge als colors o la festa de l'amor, és la reinterpretació d´una antiga celebració religiosa hindú que s´ha fet molt popular aquests darrers anys a Europa i Estats Units i que consisteix en llançar pols de colors a l´aire. En el marc d´aquesta festa la plaça del Mil·lenari de Platja d´Aro s´omplirà aquest diumenge des de les 16h. fins a les 19h. d´una exhibició de Batucada, un espectacle a l´estil Bollywood, ballarins i xanquers, amenitzats per diferents dj´s i amb la participació de l´speaker Pep Callau. L´entrada al Holi Dolly Festival serà gratuïta i podrà accedir-hi gent de totes les edats.

Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona Costa Brava

La primera Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona Costa Brava es va portar a terme, amb aquest nom, l'any 1964, després de dues edicions anteriors. Organitzada pel Motor Club Girona, enguany se celebra la 54a edició. Des del 21 al 24 d'octubre, si sou amants dels cotxes antics no us podeu perdre una visita a la caravana. Dissabte, sortiran de S'Agaró a les 9 del matí i es trobaran al Mirador del Llac, a Banyoles. A la tarda, després de visitar La Fageda de'n Jordà tornaran fins a s'Agaró per la Gi-524, la C-66, la N-II i la C-31. Diumenge al matí, faran la següent ruta: S'Agaró-Palafrugell-Calella-Far de Sant Sebastià-Pals. I si us agrada el món del motor, diumenge Maçanet acull la sisena trobada i fira del motor clàssic amb exposició de vehicles antics i parades de materials i recanvis relacionats amb els mateixos.

Nou espectacle d´Orelles de Xocolata

Diumenge, a les 12 h i a les 17 h., el Centre Cultural de la Mercè acull la Xocobanda, que farà ballar a grans i petits a ritme de funk. Apropar els més petits a la música moderna i fer-los ballar. És l´objectiu de Funky, Funky! el nou espectacle d´Orelles de Xocolata -una extensió per a tota la família del col·lectiu gironí Orella Activa-. Després d´Avui fem Pop (TA13) i I love Rock&Roll (TA14), la Xocobanda farà ballar grans i petits a ritme de James Brown, Stevie Wonder, Bruno Mars o el gloriòs repertori de la Motown, entre d´altres, i els seus temes de la millor música ballable.

Pulpopop i Lakaste clouen l'exposició "Testimonis de Lepret"

L´exposició "Testimonis de Lepret. Sobre una llegenda d´Edu Sivorí", que s'ha pogut veure a la Carbonera de Girona ha tingut diversos actes paral·lels les últimes setmanes: activitats infantils, concerts i activitats pedagògiques. Aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda, a la Carbonera es clou l'exposició amb un espectacle molt especial: Pulpopop i Lakaste.

Temporada Alta presenta 'Terrenal', una versió del mite de Caïm i Abel

'Terrenal -pequeño misterio àcrata' és una de les obres més premiades a l'Argentina. Ha omplert 300 vegades el Teatro del Pueblo de Buenos Aires i acumula nombrosos premis i un gran èxit de públic. Des de fa dos anys, el Temporada Alta intentava que l'obra -estrenada el 2014- es pogués veure al festival. Finalment, el muntatge es podrà veure al Teatre de Salt el diumenge 23 d'octubre. L'obra, escrita i dirigida per Mauricio Kartun, explica la particular versió del mite bíblic de Caïm i Abel.