Els cicles formatius més sol·licitats aquest curs 2016-2017 als instituts de les comarques de Girona són el d'Educació Infantil pel que fa al grau superior, el de Cures auxiliars d'infermeria al grau mig i el de Revestiments murals en el que respecte a les arts plàstiques i disseny.

Aquestes eleccions coincideixen amb les opcions de Formació Professional preferides al conjunt de Catalunya, segons que va informar ahir el Departament d'Ensenyament de la Generalitat; excepte pel que fa als cicles d'arts, on el més triat al conjunt del país ha estat el d'Il·lustració.

Ensenyament ha publicat a l'espai Estudiar a Catalunya del web del Departament quins són els cicles de formació professional més sol·licitats a Catalunya, segons reflecteixen les dades de la preinscripció ordinària per a aquest curs escolar. Així, en el grau mitjà, el cicle més demanat és el de Cures auxiliars d'infermeria; mentre que en el grau superior és el cicle d'Educació infantil; i en arts plàstiques i disseny el més sol·licitat és el d'Il·lustració.

Als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona, les dades mostren que els cicles formatius de grau superior amb més alumnat matriculat són el d'Educació infantil en primer lloc i el d'Integració social i Administració i finances, en segon i tercer, respectivament.

La demanda a Catalunya

Els altres cicles d'aquest nivell més sol·licitats a Catalunya són Aminació d'activitats físiques i esportives, Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, Laboratori clínic i biomèdic, Administració de sistemes informàtics en xarxa, Higiene bucodental, Automoció i Automatització i robòtica industrial.

Pel que fa als cicles de grau mig, si bé l'elecció majoritària a les comarques gironines és la de Cures auxiliars d'infermeria, les següents són els Sistemes microinformàtics i xarxes i la Gestió administrativa.

El llistat dels deu primers a Catalunya es completa amb Electromecànica de vehicles automòbils, Atenció a persones en situació de dependència, Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, Activitats comercials, Emergències sanitàries, Cuina i gastronomia i Farmàcia i parafarmàcia.

Finalment, en el bloc de cicles d'arts plàstiques i disseny, després de Revestiments murals, les ofertes més demanades a Girona són les d'Il·lustració i Gràfica publicitària.