L'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona commemora avui el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama amb diverses activitats a la demarcació, com una taula rodona i diverses taules informatives.

Avui, a les sis de la tarda, la Casa de Cultura de Girona acull la jornada «La mare té càncer», centrada en com comunicar-se amb els nens davant la malaltia oncològica. A la taula rodona hi participaran Vanessa Nueda, una dona diagnosticada de càncer de mama i autora de Les aventures del càncer i del blog El crep de mi vida; la psicooncòlogca infantil de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, Eugenia Bustelo, i Jordi Baus, pedagog de la Fundació Carme Vidal Xifre de Neuropsicopedagogia. L'acte estarà moderat per Pepi Soto, cap del Departament de Psicooncologia de l'AECC.

L'entitat serà present en diversos punts de la ciutat de Girona, com al pont de Pedra i a l'Hipercor, on informarà la ciutadania de la importància de la prevenció del càncer de mama i la participació en els programes de cribratge, també s'hi farà divulgació de l'atenció psicològica i s'hi podran comprar les ulleres solidàries a benefici de l'associació.

Paral·lelament, cada dissabte del mes d'octubre, l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona també participa en la campanya solidària «Octubre rosa» que està duent a terme la botiga Kiabi de Salt.

El dissabte 22 a les 12:30 hores es farà el primer aperitiu solidari per la lluita contra el càncer de mama a la Rambla de Girona. Per amenitzar-lo, una hora abans actuarà la Girona Marxing Band, amb una rua.