La tardor s'està instal·lant a la demarcació de Girona i una mostra són les últimes pluges i una baixada de les temperatures màximes. Ahir es va viure un dia gris a gairebé tots els municipis de les comarques gironines i les temperatures no es van enfilar tant com els darrers dies.

De fet, els registres més alts es van arribar a desplomar en tan sols un dia entre cinc i sis graus. Això va provocar que més d'una persona anés a buscar a l'armari no només el paraigua que es feia necessari sinó també alguna jaqueta gruixuda. Fins i tot es va poder veure alguna persona més agosarada pels carrers que ja anava amb abric d'hivern.

Les temperatures màximes no van arribar als 17 graus en cap punt de la demarcació segons les dades del Meteocat. El registre més alt va ser a Platja d'Aro, la màxima va assolir els 16,4 graus ahir però cal destacar que en aquest punt de la Costa Brava la temperatura durant el dia anterior havia estat quatre graus superior, amb 20,4 graus. La diferència entre les temperatures del divendres i les d'ahir dissabte es va notar de forma molt més clara a la comarca del Gironès. Per ?exemple, a Girona ciutat la màxima que es registrava el divendres era de 19,4 mentre que la d'ahir només va escalar fins als 13,3 graus. Aquesta diferència tèrmica també es va fer notar a Fornells de la Selva, en aquest poble del Gironès ahir es va arribar a una màxima de 14,5 graus i en canvi el dia abans el mercuri havia assolit una màxima de 20,3 graus.

Les temperatures mínimes en canvi només van caure en un grau o poc més a la demarcació. Destaca la mínima de Das amb 1,1 graus negatius i la de Queralbs amb 1,9 graus sota zero. A la resta de punts de les comarques de costa i interior van ser d'entre sis i set graus positius.

Durant el matí va ploure en diferents punts de la demarcació, unes precipitacions força minses. Destaquen els 5,1 litres per metre quadrat que van caure a Cruïlles, els 6,1 litres de Cassà de la Selva i els 4,1 de Girona.

La previsió per a avui és que el dia comenci amb ullades de sol en diversos punts de la província. Amb tot durant la nit i matinada podria descarregar algun ruixat en punts de muntanya i l'interior. Pel que fa a les temperatures màximes començaran a escalar i els valors s'enfilaran ràpidament.