El Teatre Municipal El Jardí va acullir ahir el lliurament de distincions de la ciutat de Figueres 2016. Acte encapçalat per l'alcaldessa Marta Felip.

La Fulla de Figuera de Plata va anar a parar a les mans del doctor Narcís Bardalet i Viñals en reconeixement a la llarga trajectòria professional en l'àmbit de la pediatria i la medicina legal i forense, i al Col·legi d'Advocats de Figueres en reconeixement a la tasca de col·laboració en la millora de l'Administració de Justícia i per la defensa de la ciutadania al llarg dels seus 175 anys d'història.

Per altra banda, Josep Peñuelas Reixach, patró de la Fundació Museu del Joguet de Catalunya, va ser nomenat Fill Adoptiu de Figueres en reconeixement a l'excel·lent trajectòria científica i acadèmica en els camps de l'ecologia i el medi ambient i en agraïment a la implicació amb la ciutat de Figueres.

Després del lliurament dels premis, que va començar al voltant de les sis de la tarda, va tenir lloc un concert commemoratiu del títol de ciutat a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres i l'Orquestra Versatile del Casino Menestral Figuerenc.