L'equip de govern de a Salt (ERC i IpS) portarà a votació en el ple d'avui les Ordenances Fiscals (OF) del 2017, que suposaran canvis importants en el règim actual. D'entrada no s'incrementaran els impostos a la ciutadania, sinó que es mantindran. Amb tot, el grup municipal presentarà algunes modificacions que van en la línia iniciada amb les ordenances del 2016. L'equip de govern vol posar ordre en el dia a dia de la gestió de l'ajuntament: controlar aquells sectors que avui formen part dels "desconnectats" i a la vegada gravar aquella feina administrativa que suposen els habitatges desocupats.

Entre les modificacions hi destaca la proposta de baixar de 90 euros a 30 el mínim fraccionable dels rebuts, per tal d'unificar el criteri -amb les ordenances del 2016 ja es va impulsar per a l'IBI- i sobretot ajudar en aquells casos de veïns i veïnes que potser pagar 90 euros de cop els va malament.

Amb les ordenances del 2016 es va introduir la bonificació del 60% de l'IBI a les famílies nombroses. Enguany es vol mantenir i a més des del govern proposen treure la limitació del nombre de fills (igual o superior a 3).

També es proposa la creació d'una nova taxa administrativa en relació a la tramitació d'expedients d'ordres d'execució i execucions subsidiàries. El nombre d'habitatges, locals i solars buits o desocupats és notable al municipi de Salt. L'activitat administrativa actual és considerable i per això, des dels grups d'ERC i IpS que conformen el govern municipal creuen oportú gravar-ho.

Pel que fa a la taxa per la prestació del servei de recollida i tractament i eliminació d'escombraries i residus, el grup municipal proposa incorporar un nou article a fi d'ordenar i regular millor la situació actual. Per una banda, en els casos d'habitatges de caràcter familiar on s'hi realitzin activitats o serveis desenvolupats per professionals o artistes, només tributarien per la taxa de major tarifa. I per altra banda, volen veure quina és la situació actual de les activitats comercials i industrials dels sectors Maret I, Maret II, Torre Mirona, Pla de Salt, el Sitjà, Margesa i el Centre Comercial Espai Gironès, que passarien a tributar per la taxa comercial o empresarial que els pertoqui en cas de no justificar el gestor de residus autoritzat.

"Volem controlar que el gestor el tenen i per això els gravem aquesta taxa. Fins ara, aquests sectors es consideren com a desconnectats. No volem que deixin de ser-ho, però sí volem controlar que tots i cadascun gaudeixen del seu gestor de residus", explica el tinent d'alcalde, Toni Vidal i Sastre.

Finalment, no s'apujarà la taxa per la prestació dels serveis relacionats amb la protecció, control i tinença d'animals.