Un dels invents "estrella" de les comarques grionines que s'ha registrat en els últims anys a l'Oficina de Patents és el "Wavewalker". Consisteix en un innovador vehicle amb rodes flotants i giratòries que permeten reduir al mínim la fricció amb l'aigua i agafar velocitats considerables. El seu creador és Volo Okienyy, un enginyer industrial rus establert a Banyoles des del 2000. Explica que el seu "Wavewalker" (que en anglès es podria traduir com a "caminador sobre les onades") està pensat per estalviar combustible i agafar velocitats de 50 nusos, és a dir 100 quilòmetres per hora aproximadament, unes velocitats sorprenents per un vaixell. Això seria possible gràcies a quatre grans cambres flotants i giratòries (similars a les de les excavadores) que també permetrien anar per algunes superfícies terrestres.

Tot i ser pensat per a usos recreatius, l'embarcació també es podria utilitzar per a tasques de salvament al mar o en llacs, ja que permet navegar en aigües poc profundes sense patir pel buc.

Okienyy, que ja ha començat a construir el seu artefacte, preveu provar-lo l'any que ve, amb l'objectiu de buscar finançament i promoure el seu invent a fires com el Saló Nàutic de Barcelona.