El Consorci Forestal de Catalunya (CFC), l'associació dels propietaris-silvicultors de Catalunya, demana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'aprovació del manual de bones pràctiques per a gestionar els boscos de ribera. Ho va fer durant la jornada "Confluència d'usos al bosc de ribera" organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori. Segons el CFC, el manual ja va ser redactat en el seu moment però encara no ha estat ratificat per les dues parts, l'ACA i l'administració amb competències forestals per a la gestió d'aquest tipus de boscos.

Durant la seva intervenció a la taula rodona, el responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya, Josep Maria Tusell, va defensar "la necessitat de la gestió forestal com a eina de conservació i millora d'aquests espais", així com la urgència de "potenciar la feina i figura del silvicultor com a principal actor i garant d'aquesta gestió i conservació".

Josep Maria Tusell també va denunciar la indefensió i la inseguretat jurídica generades per la forta pressió normativa i per la definició i delimitació del domini públic hidràulic.