Josep Maria Padrosa (gerent de l'hospital d'Olot i la Garrotxa) cobra un sou anual de 100.000 euros bruts. El salari és un 9% més elevat que el de l'anterior gerent, Carles Puig, el qual cobrava 91.000 euros bruts. El sou i el recorregut professional del nou càrrec van ser posats en qüestió ahir al matí per Eulàlia Reguant (diputada de la CUP al Parlament), la qual va situar el sou de Padrosa en 120.000 euros i el de Carles Puig en 80.000 euros, dades que posteriorment van ser desmentides. Reguant va indicar que el sou, segons ella, supera el límit permès per llei als càrrecs públics i va criticar que sigui possible pel fet que l'Hospital està gestionat per un Patronat privat. Reguant va ser molt crítica amb el funcionament de la sanitat catalana en base a fundacions i consorcis per escapar-se -segons ella- del control de la ciutadania.

La diputada va definir de premi el càrrec de gerent de l'Hospital i va criticar que el premi fos per a una persona que, segons ella, va anar sempre de la mà de l'anterior conseller de Salut, Boi Ruiz. Segons la CUP, Boi Ruiz és responsable de les retallades en salut pública.

La CUP va retreure que Padrosa era apoderat de sis empreses privades proveïdores de CatSalut, amb contractes de 14 milions d'euros, mentre dirigia el Servei Català de la Salut.

També van recordar que Antifrau va multar amb 95.000 euros les empreses, de les quals Padrosa havia estat apoderat per associar-se i repartir-se el mercat.

Contracte "a l'antiga"

Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot i president del Patronat) va indicar que el sou de l'anterior director de l'Hospital, Carles Puig, surt en el portal de transparència de la web del Patronat de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Va justificar l'augment de sou de Josep Maria Padrosa respecte al de Carles Puig.

Segons ell, Carles Puig tenia un contracte de gerència a l'antiga amb una indemnització pactada. En canvi, Padrosa té un contracte nou amb un sou més alt, però sense indemnització. Corominas va indicar que demanarà a la CUP d'on han tret el sou dels gerents i va criticar l'ús polític que, segons ell, han fet del canvi de gerent de l'Hospital. "Vàrem tenir una reunió del Patronat, en la qual hi havia el seu representant i li vàrem demanar que si tenia dubtes que preguntés i no ho va fer".

Pere Gómez (portaveu municipal d'ERC) va indicar que no es pot fer un concurs per tenir el millor director per a l'hospital i després pagar-li la meitat del que cobra una persona per responsabilitats similars en empreses privades. També va valorar: "No et pots oposar a un concurs públic amb unes bases transparents". Va considerar que l'ideal per a ERC seria que el Patronat no existís.

Padrosa es defensa

El gerent de l'Hospital, Josep Maria Padrosa, va indicar que ell no s'havia posat el salari, sinó que estava en el concurs públic per a la selecció del càrrec. Va aclarir: "No és una retribució que hagi decidit jo, ni molt menys". Va assenyalar: "Estava en l'oferta pública, a la qual em vaig presentar amb 30 persones més i després d'uns processos em varen escollir a mi".

Sobre el passat professional va indicar que en un moment determinat va tenir lloc una querella contra ell, Boi Ruiz i la secretària general de Salut que no era per les incompatibilitats, sinó per considerar que els ajustaments fets entre el 2011 i el 2012 afectaven la població catalana.

Querella arxivada

Va indicar que al final va quedar demostrat que van ajustar el màxim possible el pressupost que els havia donat el Govern amb la voluntat de salvaguardar els elements vitals per la sanitat catalana i perjudicar el menys possible i la querella va ser arxivada. Padrosa va reconèixer que havia estat director general de l'empresa i com a tal tenia poders. Això no obstant, va exposar que no n'havia estat mai apoderat.

Va explicar que al 2011 quan va passar a treballar al Departament de Salut va liquidar tota la relació amb l'empresa. Això no obstant, l'empresa no va revocar els poders. Va dir: "Hi ha empreses que ho fan i d'altres que no ho fan". En tot cas, segons ell, la funció pública va demostrar que no havia incorregut en cap incompatibilitat.

Va plantejar: "Jo vinc aquí a gestionar l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, el qual té pública el 96% de l'activitat".