El Departament de Salut i l'Ajuntament de Girona preveuen reunir-se abans d'un mes per començar a parlar de la ubicació del nou hospital Josep Trueta. Segons va detallar ahir el director territorial de Salut a Girona a Catalunya Ràdio, el doctor Miquel Carreras, en les properes setmanes representants del consistori i de la conselleria es trobaran per saber si l'Ajuntament "posa a disposició del Departament algun espai per poder començar a treballar" en el nou Trueta. En una entrevista a Catalunya al Dia, el gerent del CatSalut a Girona va remarcar que "començar a treballar no vol dir posar-nos ja a fer el nou edifici, vol dir començar a fer les expropiacions que calguin per part de l'ajuntament per a que després el Departament pugui fer el pla arquitectònic" del nou edifici.

"Nosaltres construim hospitals i són els ajuntaments qui han de posar els terrenys a disposició del Departament", va subratllar Carreras, assenyalant que, respecte al debat de si s'ha de construir a Girona o Salt, "són els ajuntaments qui han de dir on els posem, si no tenim gaire espai no podrem fer el pla arquitectònic del nou hospital".

Com ja ha recordat en altres ocasions, el representant de Salut a Girona va explicar que el nou hospital de referència de les comarques gironines s'ha de situar en un espai ben comunicat, que ja estigui urbanitzat i que permeti disposar d'uns 100.000 metres quadrats.

Pel que fa a l'anunci del conseller de Salut, Toni Comín, que Tarragona tindrà un nou hospital Joan XXIII a partir de l'any 2021 mentre que el de Girona continua sense data, Carreras a assenyalar que es tracta de "dos conceptes i projectes totalment diferents".

Així, va assenyalar, "una cosa és el de Girona, un nou hospital amb un nou edifici en una ubicació diferent amb un cost aproximat d'uns 200 milions d'euros", i l'altra, "l'ampliació, amb un nou edifici al costat del mateix hospital, amb un cost d'uns 48 milions. "No estem parlant del mateix, un cost gairebe quadruplica el de l'altre", va recordar.

"Encara que sembla que anem per darrere, no és del tot cert", va puntualitzar, i va exposar que, a l'espera de tenir un hospital Trueta de nova planta en els propers 10 o 15 anys, Salut continua invertint en millores del centre sanitari actual. Entre aquestes obres de millora, va indicar, hi ha l'ampliació del Servei d'Urgències, que duplicarà la superfície actual; la reforma en dues fases de la UCI Pediàtrica i Neonatal, i l'increment de l'àrea quirúrgica del centre de referència.