Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tancat la temporada d'estiu 2016 amb uns resultats positius. Un total d'1,3 milions de visitants han gaudit durant aquests mesos de les activitats de les diferents estacions de muntanya i dels diversos trens turístics de FGC. En concret, les xifres positives d'aquest estiu han estat possibles, bàsicament, per l'increment o el manteniment de les activitats organitzades a les estacions gironines de la Molina, la Vall de Núria i Vallter 2000.

La Molina ha tingut 43.526 visitants, cosa que representa un augment del 7% respecte a l'estiu del 2015. Destaquen el manteniment dels clients del Bike Park i el creixement dels clients del telecabina, en un 18%. A la Vall de Núria, el cremallera ha atret durant la temporada d'estiu un total de 152.762 viatgers, el que suposa un augment del 9% respecte a la temporada anterior. Un total de 21.709 persones han fet servir les activitats de l'estació. Ara bé, l'increment més important s'ha produït a Vallter 2000, on s'han comptabilitzat 5.646 persones; una xifra que representa un creixement del 72% respecte a la temporada anterior, ja que llavors va registrar menys dies d'obertura com a conseqüència de la revisió especial del telecadira, que ha guanyat usuaris aquest estiu.

Balanç dels 9 primers mesos

Així mateix, sobre el balanç dels 9 primers mesos d'aquest any (des del gener i fins al 30 de setembre), el cremallera de la Vall de Núria ha rebut 248.677 passatgers, cosa que suposa un 8% més que en el mateix període de l'any anterior. Pel que fa a la previsió per als propers mesos, una vegada tancada aquesta temporada d'estiu, les estacions d'esquí de FGC estan enllestint els últims detalls per a la temporada d'hivern 2016-2017, tot i que la Vall de Núria i la Molina allargaran la temporada d'estiu.

El motiu és que la Vall de Núria és un destí turístic els 365 dies de l'any; entre les diferents propostes, destaquen les visites guiades o el circuit d'orientació. A més, la tardor és ideal per fer senderisme en aquest entorn, un espai protegit pel nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. Pel que fa a la Molina, obrirà el telecabina fins al 16 d'octubre, perquè els visitants de l'estació puguin gaudir d'algunes de les propostes.