Cinquanta equips de cicilistes participaran el dia 12 de novembre en la primera edició de l'Oncobike, un nou repte esportiu i solidari que impulsen conjuntament la Fundació Oncolliga Girona i l'empresa Klassmark en paratges de la Vall de Llémena. La prova, que segueix una dinàmica similar a la de la cursa Oncotrail, s'adreça als amants de la bicicleta de muntanya; es disputa per relleus i no és competitiva. Per a poder-hi participar, cada equip de ciclistes ha de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona i, per tant, amb els 50 equips que hi ha inscrits, es recaptaran com a mínim 25.000 euros.

El període d'inscripcions es va tancar diumenge passat, 23 d'octubre, però el termini per a fer les donacions estarà obert fins al pròxim 10 de novembre. Els diners recollits es destinaran íntegrament a finançar millores en els dos pisos-residència que la Fundació Oncolliga té al barri de Sant Pons de Girona, a tocar de l'hospital Josep Trueta de Girona.

Aquest servei de pisos-residència posa a l'abast de les famílies dels malats de càncer que preveuen una llarga hospitalització una habitació prop del centre sanitari de manera gratuïta. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l'entitat té previst fer-hi algunes millores per tal de fer-los més acollidors i confortables, com ara pintar, actualitzar mobiliari, matalassos i parament de la llar, i adquirir dos televisors nous. El pressupost total d'aquestes millores és d'aproximadament 20.000 euros.?

Sant Gregori acollirà la sortida i l'arribada de la prova, que recorrerà 200 quilòmetres pels camins i corriols de la Vall de Llémena amb un desnivell positiu de 5.750 metres. El temps màxim per a completar el recorregut en bicicleta és de 20 hores i els organitzadors estimen que els primers a arribar a la línia de meta a Sant Gregori ho faran amb un temps aproximat de 10 hores.