Porqueres tindrà la seva primera piscina municipal a l'estiu, si es compleix el termini previst per aquest Ajuntament del Pla de l'Estany. L'últim tràmit necessari per tirar endavant el projecte, l'adjudicació de les obres, s'ha aprovat en un ple extraordinari.

La construcció de la piscina té un pressupost de 477.950 euros i la seva adjudicació s'ha assignat a l'empresa Excavaciones y pinturas (EPSA). El nou equipament se situarà a la zona esportiva de Miànigues i tindrà unes dimensions de 12,5 metres d'amplada per 25 de llargada. El projecte també contempla una altra piscina petita i els usuaris d'ambdues podran fer servir els vestidors i els lavabos de l'edifici de serveis, que es compartiran amb el camp de futbol i les pistes de tennis.

El projecte presentat per EPSA inclou diferents millores en la construcció de la piscina valorades en 118.248 euros -segons informa el web municipal- que no suposaran cap cost econòmic addicional per al consistori. Aquestes actuacions extra es concretaran en la col·locació de gespa artificial, un paviment antilliscant al voltant de les dues piscines, sistemes de cloració de l'aigua i de desguassos eficients des del punt de vista mediambiental i una millora de la instal·lació de l'enllumenat interior i exterior.

La proposta es va aprovar al ple amb els vots a favor de tots els regidors de l'Ajuntament, tant els de l'equip de govern d'Independents de Porqueres com els de CiU a l'oposició. En el mateix web, l'alcalde, Francesc Castañer, va remarcar que la piscina és «una instal·lació llargament demanada pels veïns de la població».