L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, a través de Xaloc (empresa de gestió de la Diputació), tornarà uns 20.000 euros del 4% cobrat de més en les plusvàlues entre els anys 2013 i 2016. Segons ha explicat l'alcalde, Joan Casas (CiU), hi haurà molts veïns beneficiats. Alguns d'ells amb quantitats mínimes que volten els 50 euros i d'altres més i en proporció al que van pagar per una herència o per una transmissió de propietat per venda.

Ha indicat que el retorn començarà en breu i que no suposarà cap problema en el funcionament ordinari de l'Ajuntament. Ha definit que hi havia una incorrecció que venia d'abans i que l'han corregida al més aviat possible.

Ahir, l'acord de ple sobre el retorn del 4% de les plusvàlues va sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província. Per tant, la previsió és que Xaloc comenci a tornar els diners en un termini molt curt de temps.

També ha quedat aixecada la suspensió de l'ordenança sobre les plusvàlues que l'Ajuntament va decretar el 14 de setembre, quan l'oposició d'Units per Sant Feliu -AM va fer públic que l'Ajuntament cobrava un 4% en l'impost de les plusvàlues des de feia anys. El problema era que un Ajuntament anterior havia pujat l'impost sense modificar les ordenances. Segons el grup municipal Units per Sant Feliu - AM, algú havia posat una pinzellada de correctiu sobre el document i hi havia escrit un 4% de més. L'augment va ser aplicat durant uns 17 anys fins que l'oposició Units per Sant Feliu - AM va demanar un estudi sobre l'impost a la secretària actual i la responsable de la documentació municipal el va fer.

En el seu moment, la nova de l'aplicació incorrecta de l'impost va provocar un intercanvi de comunicats entre l'equip de govern de CiU i l'oposició. Al final, en un ple extraordinari, fet el dia 6 d'octubre, van aprovar el retorn dels imports corresponents als percentatges cobrats de més en el període que la llei estipula que s'han de tornar. És a dir, els anys anteriors al 2013 estan prescrits per llei i l'Ajuntament no els ha de tornar.

L'oposició considera que si bé la llei apunta que s'ha de retornar només el cobrat de més en 4 anys, el correcte es tornar-ho tot des del moment que es va començar a aplicar l'augment. Han anunciat que faran el possible perquè el retorn beneficiï els veïns afectats des del primer cobrament fa uns 16 anys.