L'excés de volum de la megafonia, els residus, l'aparcament escàs i mal utilitzat o la desinformació dels veïns són algunes de les molèsties derivades de les proves esportives del voltant de l'Estany i que Independents de Banyoles-ICV (IdB-ICV) ha recollit en un informe que dimarts va entregar a l'equip de govern. El document recull i exemplifica l'impacte de les competicions realitzades al setembre, alhora que proposa millores.

Pel que fa a la megafonia, IdB-ICV demana que se'n limiti l'ús i els decibels per ajustar-se, així, a les restriccions de soroll que ja preveu el Reglament d'usos de l'Estany. Sobre els residus, assenyala que les proximitats del camp de futbol nou van quedar plenes de deixalles i que tant els contenidors d'aquest espai com els de la Caseta de Fusta i del Club Natació Banyoles estaven plens. Per corregir aquesta situació, el partit de l'oposició suggereix que la recollida posterior de residus es faci immediatament, s'augmenti la freqüència de buidar contenidors, s'ampliï l'horari dels treballadors de la neteja i s'indiquin bé els punts de recollida.

D'altra banda, per evitar les dificultats dels veïns per entrar i sortir de casa, es proposa facilitar mapes amb els carrers tallats i les vies alternatives; i per evitar els problemes d'aparcament que es produeixen sobretot a les zones de la Vil·la Olímpica i la Puda -va concretar el regidor Joan Luengo-, demanen un pla de mobilitat. L'informe inclou una petició de transparència sobre les despeses i els ingressos de les proves, promoció dels esdeveniments i de l'ús de la llengua catalana, ja que el castellà n'ha estat l'idioma principal.

Luengo ha rebut la confirmació de recepció de l'alcalde de Banyoles, qui li va dir que mirarien l'informe i donarien una resposta.