Més del 95% de les zones de bany de la Costa Brava tenen una qualitat de l'aigua «excel·lent», 3,4% «bona» i 1,1% «suficient» segons les dades que es desprenen de la campanya de control de la qualitat de l'aigua de bany realitzada a 252 platges i 12 zones de bany continentals de Catalunya.

L'Agència Catalana de l'Aigua va realitzar mesuraments entre l'1 de juny i el 18 de setembre i només Tarragona està per damunt de Girona amb prop del 98% de zones de bany amb qualitat «excel·lent» i 2,4% amb qualitat «bona». En canvi, Barcelona té més del 90% de zones amb qualitat «excel·lent», 8,5% «bona» i 1,2% «suficient».

La temporada de bany del 2016 s'ha caracteritzat per la bonança meteorològica i una elevada transparència de l'aigua. Per tercer any consecutiu, l'Agència Catalana de l'Aigua, amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil, l'Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners, ha tornat a oferir durant l'estiu la informació actualitzada de prop de 300 platges catalanes. A través d'una aplicació per mòbils disponible en set idiomes, coneguda com PlatgesCat, s'ha aportat informació sobre la previsió de la qualitat de l'aigua, l'estat de la mar, la temperatura de l'aigua o la possible presència de meduses.