Cassà de la Selva ha aprovat les ordenances fiscals per a l'any vinent, que inclouen bonificacions de caire social i d'altres per incentivar que els joves i les activitat econòmiques es quedin al municipi.

Les modificacions es van aprovar amb els vots a favor d'ERC i l'abstenció dels regidors convergents.

Per fomentar que els joves es quedin a viure al poble, s'ha incorporat una bonificació del 50% de l'impost de construccions per a joves o parelles de menys de 35 anys que facin obres de nova construcció, rehabilitin o reformin llars perquè sigui la seva residència habitual.

També s'ha incorporat la bonificació del 2,5% de l'Impost d'Activitats Econòmiques per cada nou contracte indefinit realitzat per empreses del municipi.

Amb les modificacions aprovades avui, l'any vinent també hi haurà descomptes a les taxes de clavegueram i escombraries per a jubilats, famílies nombroses i monoparentals.

També s'establirà una nova tarifa social en la taxa del subministrament d'aigua en funció de la renda familiar disponible, equivalent a la taxa reduïda per pensionistes.

Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles, la bonificació de l'IBI augmentarà del 20 al 25% i s'inclourà un descompte del 30% per als propietaris que cedeixin els habitatges a la borsa de lloguer social i s'ocupin efectivament.

Segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Pau Presas, «utilitzem les ordenances com una eina per incentivar que els joves i la majoria de les activitats econòmiques es quedin a Cassà».

En aquesta línia, el ple també va aprovar una bonificació del 60% de l'IBI durant 4 anys per als immobles del barri vell on es comenci una activitat econòmica, comercial o cultural, així com una rebaixa del 95% de l'impost de construccions per als que comencin una obra en aquesta zona.