Matí d'espera i cues quilomètriques per a molts usuaris de la carretera C-66 al seu pas per Celrà. Unes obres d'asfaltatge a primera hora del matí van causar retencions de fins a cinc quilòmetres i la desesperació dels conductors que passaven per aquesta zona del Gironès. Les retencions, a més, van provocar cues a la sortida de Girona nord de l'AP-7.

L'Ajuntament de Celrà, per la seva banda, assegura que les obres no s'havien d'haver perllongat fins al matí i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que és el titular de la via, va ressaltar que la durada havia de ser menor però que s'havien allargat més a causa d'un problema tècnic.

Una resposta que no va satisfer el consistori i ahir va anunciar que faria una queixa formal a la Generalitat i va animar els milers d'usuaris que s'havien vist implicats en les cues quilomètriques que també es queixin al departament.

Les retencions van començar pels volts d'un quart de nou del matí i van ser de cinc quilòmetres i van durar gairebé tres hores, segons va confirmar el Servei Català de Trànsit (SCT). La situació es va donar per normalitzada a dos quarts d'onze del matí. El tram d'asfaltatge es trobava situat poc abans d'arribar a l'entrada de Celrà si es ve de Girona.

Les cues a la C-66 de retruc també van causar problemes a la sortida de Girona Nord de l'autopista AP-7 que desemboca a la C-66 i on hi ha va haver també fortes retencions, segons va informar InfoAutopistas. Les cues en aquest punt van assolir els dos quilòmetres.

Molts veïns de la zona del Gironès i Baix Empordà són els que van trobar-se en mig del caos ja que van a treballar a la ciutat de Girona i rodalia sobretot, que van estar una bona estona esperant per poder circular. També els mateixos veïns ja que, com va explicar una veïna del poble, la situació de cues quilomètriques va provocar que «fins i tot els carrers paral·lels del poble estiguessin col·lapsats perquè la gent va pels carrers laterals» i va afegir que també la zona del polígon era impracticable per les fortes cues.

Indignació a les xarxes

Molts usuaris de la via atrapats entre el caos circulatori també van informar sobre la situació que estaven vivint a través de les xarxes socials i es van mostrar molt indignats per la situació. Entre ells hi havia l'exalcalde de la Bisbal d'Empordà, Oscar Aparico, per exemple, que en el seu Twitter destacava: «una hora i mitja per travessar Celrà i hem pogut passar a dos quarts de deu per asfaltar 50 metres mal comptats».

Un altre usuari que es va trobar atrapat, Josep Maria Santiago (@jm_santi), va dir que «sense cap avís previ. La meitat dels mestres de les escoles de #Celrà, al cotxe i els alumnes, esperant a l'escola. Patètic...». L'Ajuntament de Celrà també va informar de la situació a través de les xarxes socials i va acusar el departament de Territori de la situació que s'estava vivint en el seu terme municipal col·lapsat.

Un dels missatges va ser: «L'@ajcelra farà una queixa formal davant el Departament de Territori i Sostenibilitat i anima les persones afectades que també ho facin».

La Generalitat és la titular de la carretera C-66. Des del departament de Territori van destacar que les obres s'havien acabat a les nou del matí. I que es tractava d'uns treballs d'asfaltatge que estava previst que es fessin durant la nit i acabessin a les set del matí.

La durada finalment es va allargar fins a les nou del matí perquè els «operaris han tingut un problema tècnic sobre el terreny».