L'Ajuntament de Santa Pau demana la instal·lació d'una antena de telefonia a la muntanya de Sant Miquel de Sacot per tal de poder donar cobertura a la major part de la zona volcànica del seu terme municipal.

Segons va explicat Josep Companys (alcalde d'Units per Santa Pau-AM), ara mateix al bosc de la Fageda d'en Jordà i als volcans Santa Margarida i el Croscat no hi ha cobertura de mòbil. Va recordar que dins del bosc de la Fageda hi ha la cooperativa La Fageda i la seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a can Jordà. En tant que zones amb deficiències de cobertura va enumerar la zona de can Xel i els barris de can Blanch i de ca la Guapa.

Va valorar que la manca de cobertura afecta empreses i un bon nombre de veïns de la localitat. Per tal de solucionar els problemes de cobertura -segons ha explicat- a l'abril del 2015 va anar a la seu de Telefónica a Barcelona per plantejar els problemes de cobertura de telefonia mòbil i de banda ampla d'internet.

L'alcalde va assenyalar que el resultat de la visita va ser la solució dels problemes de cobertura d'internet. Després, un tècnic de Telefónica va fer proves a Sant Miquel de Sa Cot i va trobar llocs bons per la instal·lació d'una antena.

Ara -segons Companys-, l'Ajuntament intenta que Telefónica inclogui l'antena a la seva planificació d'intencions per al 2017. De moment -segons l'alcalde-, Telefónica els ha indicat que fins al primer trimestre del 2017 no hi poden fer res.

Va explicar: "El que intentem és fer-los veure que és una zona molt visitada per gent que fa senderisme i que encara que no ho sembli hi viu i hi treballa molta gent".