El turisme estranger no hoteler creix un 11% el setembre

Apartaments, cases de turisme rural i càmpings gironins van assolir més d'un milió de pernoctacions

04.11.2016 | 18:57
El setembre ha sigut un mes bo pel turisme a la província de Girona

Els establiments extrahotelers de les comarques de Girona han viscut un bon setembre, assolint més d'un milió de pernoctacions en global, amb un creixement del 5,9% respecte al setembre de 2015. El creixement ha sigut possible gràcies a l'increment del turisme estranger, que ha augmentat un 11%, mentre que el nacional baixava un 4,3%, segons les dades donades a conèixer ahir per l'Institut Nacional d'Estadística.

En total, els càmpings, apartaments de lloguer i cases de turisme rural de les comarques de Girona han arribat a 1.029.611 pernoctacions. D'aquestes, 728.098 van ser de clients estrangers i 301.513, de catalans i espanyols.

El subsector que més pernoctacions va assolir el setembre és el dels càmpings, amb 723.459 (8% més), gràcies als turistes estrangers. Igual que els apartaments de lloguer, que en van assolir 272.152 (3%), mentre les cases de turisme rural 34.000 (-10,5%) tancaven setembre amb xifres negatives.

14,4 milions a Catalunya

D'altra banda, Catalunya va rebre en els nou primers mesos de l'any 14,4 milions de turistes estrangers, fet que suposa un 4,4% més que en el mateix període del 2015.

Catalunya se situa com la comunitat que més turistes va captar entre gener i setembre, amb el 23,8% del total d'Espanya, per davant de les Balears, amb 11,5 milions; Canàries, amb 9,6 milions, i Andalusia, amb 8,5 milions, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), difosa també ahir per l'INE. Només al setembre, a Catalunya van arribar 1,9 milions de turistes, un 4,7 % més que el 2015, principalment procedents de França, amb el 18,9% del total, i Regne Unit, amb el 13,6%.

En el seu conjunt, Espanya va assolir en aquest període el rècord de 60,3 milions de turistes estrangers, fet que suposa un increment del 10,1%, i el mes de setembre van visitar el país 7,9 milions de turistes internacionals, cosa que representa un repunt interanual del 10,2%, impulsat sobretot per les arribades des del Regne Unit que, malgrat el Brexit, van créixer un 12,8% i van superar els 2 milions (el 25,4% del total).

El Regne Unit també va ser el principal país emissor del començament d'any ençà, amb 14,4 milions de turistes, un 13% més; seguit de França, amb 9,3 milions, un 9,6% més; i Alemanya, amb 8,9 milions, un 4,3% més; mentre que el major increment interanual, del 20,8%, va correspondre a Irlanda, que va emetre 1,5 milions de persones cap a Espanya. Destaca, també, l'increment del 6,9% dels EUA, fins a 1,6 milions de turistes emesos, així com el resultat positiu de Rússia, que va sumar 842.646 viatgers, un 1,2% més que fa un any.

Entre gener i setembre, tots els principals mercats emissors van llançar xifres positives, mentre que aquest últim mes Bèlgica i Suïssa van registrar descensos del 6,2% i del 6,3%, respectivament.

En l'aacumulat dels nou primers mesos del 2016, les comunitats autònomes que més turistes internacionals van acollir van ser Catalunya, amb gairebé 14,5 milions (un 24% del total) i un augment del 4,4%; Balears, amb 11,5 milions (un 19,1% del total), un 10,6% més; i Canàries, amb 9,6 milions (un 15,9% del total), un 13,2%.

El major repunt, del 16%, es va produir a la Comunitat Valenciana, que entre gener i setembre va acollir 6,3 milions de turistes internacionals, mentre que Andalusia va registrar la mateixa pujada que Canàries (del 13,2%), amb 8,5 milions de viatgers, i Madrid va tenir un avanç del 13,1%, fins a 4,3 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El terrorista va fugir a peu des de la Boqueria a la Zona Universitària

El terrorista va fugir a peu des de la Boqueria a la Zona Universitària

El conductor de la furgoneta va apunyalar després el jove de Vilafranca i va robar el seu cotxe...

Les cinc coses que has de saber abans d´anar a dormir

Les cinc coses que has de saber abans d´anar a dormir

No et perdis el resum del dia a les comarques gironines i al món

"Potser amb vosaltres hem perdut la partida però ho seguirem intentant"

"Potser amb vosaltres hem perdut la partida però ho seguirem intentant"

Un professor de dos dels terroristes assegura sentir una "barreja de tristor i ràbia"

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

La policia confirma que l´imam de Ripoll va morir en l´explosió d´Alcanar

Segons les autoritats belgues el presumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils va...

Enllaços recomanats: Premis cinema