El grup municipal d'ERC a Sant Joan de les Abadesses reclama el desplegament de la fibra òptica a la localitat. A la sessió plenària del passat 29 de juliol, els regidors del grup municipal d'ERC van preguntar a l'equip de govern les gestions realitzades per conèixer la previsió del desplegament de la fibra òptica al municipi. Sobretot als seus sectors de desenvolupament econòmic (Llaudet i Fibran) però també l'arribada per als particulars i als professionals del centre del nucli urbà.

Per aquest motiu, ERC ha registrat una moció per tal que el ple sumi esforços per pressionar les operadores de telecomunicacions, perquè despleguin la xarxa de fibra òptica a un any vista.

En cas contrari proposen obrir converses amb noves operadores i estudiar les possibles implicacions que pot tenir per al ?consistori fer efectiu el desplegament.

En el darrer ple, l'alcalde Ramon Roqué (MES), va indicar que les grans operadores mostren poc interès a dur la fibra òptica a les localitats petites i que els petits operadors tenen por que no els sigui rendible instal·lar la fibra òptica i que les grans operadores facin ofertes per a ells impossibles.