L'Ajuntament de Porqueres ha incrementat la taxa de subministrament d'aigua i la d'implantació d'activitat, aquesta darrera per poder cobrir part del cost que tindrà la inspecció que haurà de realitzar un tècnic extern al consistori. La modificació es va aprovar durant la sessió plenària celebrada la passada setmana, en la qual es van votar les ordenances fiscals per al 2017, quan es va decidir congelar pràcticament la majoria de taxes i impostos.

L'Ajuntament de Porqueres ha decidit conservar pràcticament invariables la majoria de taxes i impostos respecte als vigents aquest 2016, llevat d'algunes petites modificacions, segons informa Ràdio Banyoles.

Per exemple, una de les taxes de les ordenances de planejament baixa lleugerament, i s'ha pogut adoptar aquesta mesura perquè han baixat els costos de la seva aplicació. No obstant això, la implantació d'activitats és una de les ordenances on es preveu una petita puja. L'alcalde, Francesc Castañer, va explicar que aquest increment es deu al fet que aquest 2017 s'haurà de fer una inspecció amb un agent extern a l'Ajuntament.

Les modificacions també afecten les ordenances referents a la biblioteca municipal, especificant els preus de lloguer de les sales; una demanda que ha aparegut al llarg dels darrers mesos. I també s'ha negociat amb l'Associació de Firaires i plasmat a les ordenances l'aplicació del 2x1 el divendres de Festa Major. Pel que fa a la taxa de subministrament d'aigua, puja un 1%, ja que és un servei que es dóna conjuntament amb Banyoles i en aquest municipi també ha pujat.

Les ordenances fiscals de cara a l'any vinent a Porqueres es van aprovar per ple dimecres passat, amb els vots a favor de l'equip de govern, d'Independents de Porqueres, i l'abstenció de l'oposició, de CiU.