Els agents rurals van trobar més de 300 exemplars de bagres i barbs de l'Ebre capturats el mes de setembre al Fluvià, al seu pas per Bàscara. Els pescadors van ser enxampats in fraganti i poden afrontar una possible sanció de 9.000 euros per aquesta infracció.

Aparentment, semblava que el grup de persones, en companyia de menors, s'estava banyant al riu però en iniciar la inspecció, els agents van localitzar una xarxa que el grup havia instal·lat ocupant tota l'amplada del riu, amb una longitud superior als 50 metres. A més, entre la vegetació hi havia una bossa amb més de 10 quilograms de captures recents i una altra xarxa que estava preparada per ser utilitzada.

En retirar la xarxa del riu els agents hi van trobar 150 exemplars enganxats, però en el recompte final de tot el peix aconseguit pel grup hi havia 300 peixos.

La utilització de xarxes també s'utilitza per capturar furtivament ocells fringíl·lids. La seva gran efectivitat obliga a prohibir aquest sistema per les nombroses captures que permet realitzar en un dia.