El regidor Josep Gelis (Espai Públic per CiU) va indicar -en el darrer ple- que l'Ajuntament posarà lectors de matrícules a tots els accessos a la ciutat. Va precisar que la col·locació dels instruments de lectura tindrà lloc durant el 2017 i que està inclosa a la partida de 40.000 € d'inversions per a la policia.

La càmera situada a l'entrada sud de la ciutat, a la pujada de la Solfa, ha donat molt bons resultats. Gràcies a la càmera lectora, la policia va conseguir identificar els autors de robatoris a supermercats i botigues. Gelis va indicar que els resultats han aconsellat ampliar l'experiència. Va exposar: «Ens convé tenir controlades les entrades i les sortides de la ciutat».

Va explicar que, coberta l'entrada de la Solfa, els altres lectors poden anar al polígon del Pla de Baix, la primera rotonda de la carretera de la Canya i les Tries.

En el mateix ple el regidor d'Espai Públic va explicar que el desplegament de la xarxa de càmeres al centre de la ciutat està acabat. Va indicar que la darrera càmera instal·lada està als Quatre Cantons, en tre els carrers Sant Ferriol i Sant Pere Màrtir.

En el seu moment, el cap de la Policia Municipal, Ignasi López, va valorar les càmeres com un augment de la plantilla de la policia. Va explicar que les imatges serveixen en tant que proves per als atestats i per detectar situacions que aconsellin dotar de més presència policial un lloc determinat.

Pel que fa a la plantilla de la Policia, Gelis va explicar que el pressupost del 2017 permet reposar les baixes d'aquest any. Va avançar que el 2017 podran afegir un agent al nombre total d'efectius. L'augment de la plantilla permetrà -segons ell- apropar-se a la relació ideal d'1,5 policies per cada 1.000 habitants, aconsellada pel Departament d'Interior. Va precisar que el 2017 Olot tindrà una relació d'1,25 policies per habitant.

Ara la plantilla de la Policia Municipal és de 44 agents i el nombre ideal seria de 51.

Fa uns dies, el president del Consell Comarcal, Joan Espona (CiU), va indicar que els alcaldes de la comarca consensuen la situació de lectors de matrícules a indrets de la comarca.