Un educador ambiental comprovarà des d'ara i fins a mitjans de novembre si els 200 establiments comercials del Pla de l'Estany reciclen bé, dintre d'una campanya impulsada pel Consell comarcal.

Aquesta administració vol augmentar la participació dels comerços en la recollida porta a porta, millorar la qualitat de les fraccions de residus recollides i quantificar la generació de restes de botigues, restaurants, bars o discoteques. A més, oferirà un cubell als que no en tinguin per facilitar el buidatge del vidre al contenidor i un full informatiu sobre reciclatge.

L'itinerari de l'educador ambiental va arrencar ahir després que en els últims dies s'hagi fet un seguiment de la ruta de recollida del paper i el cartó comercial.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Antoni Ramon, va explicar que la figura de l'educador ambiental no té una finalitat sancionadora, sinó que busca la implicació dels establiments. A finals de novembre, tornarà als negocis per comprovar si han millorat el servei de recollida selectiva. Llavors, s'entregarà un adhesiu d'establiment col·laborador a tots els que participin correctament en la recollida selectiva. La campanya també permetrà obtenir dades relacionades amb la generació i gestió de residus dels grans productors de la comarca.