Gairebé la meitat dels ajuts de la Generalitat per garantir la provisió d'aigua potable són per a municipis gironins. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat la concessió provisional de 10 milions d'euros per assegurar l'abastament a totes aquelles localitats catalanes que tenen problemes d'aquest tipus.

Un total de 24 ajuntaments de la província han rebut 4,2 dels 10 milions totals. Aquests diners serviran per invertir-los en diferents projectes, com ara netejar aigües contaminades, resoldre problemes de connexió a les xarxes regionals o diversificar les fonts de captació d'aigua.

Els municipis són: Bàscara, Borrassà, Caldes de Malavella, Cervià de Ter, Crespià, Fogars de la Selva, Fontanals de Cerdanya, Ger, Isòvol, Maçanet de la Selva (per fer arribar aigua a la urbanització Residencial Park), Mont-ras, Navata, Palol de Revardit, la Pera, Pont de Molins, Rabós, Sant Miquel de Campmajor, Saus, Camallera i Llampaies, Vall-llobrega, Viladesens, Vilademuls, Viladrau, Vilobí d'Onyar i Vidreres (per connectar l'aigua des de l'artèria Costa Brava).

Menys diners dels demanats

Val a dir que els 24 municipis demanaven molts més diners dels que al final han acabat rebent. Per exemple, a Cervià el projecte inicial costa 183.000 euros i el municipi en va demanar 175.000 euros. D'aquests, l'ACA n'ha concedit 154.000.