Un canvi meteorològic brusc portarà a partir d'aquest dissabte fred, pluja i neu a les comarques gironines, on l'ambient hivernal s'instal·larà fins a mitjan la setmana que ve. Segons va anunciar el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la predicció indica que arribarà pluja en general i neu al Pirineu i que, a partir de diumenge s'iniciarà un important descens de la temperatura que tocarà fons entre dimarts i dimecres.

Divendres les precipitacions es concentren al Pirineu i Prepirineu Occidental, que amb vistes a dissabte s´estendran cap a la província de Girona i cap a la resta de Catalunya i podran afectar qualsevol punt amb intensitat entre feble i moderada.

Diumenge, la pluja s'anirà restringint a les comarques gironines, especialment en el sector central del litoral i del prelitoral, així com punts de la vessant nord del Pirineu, fins a mig matí.

El vent també serà protagonista, sobretot a la Costa Brava, on hi bufarà el Garbí cap a la zona de Lloret i Blanes, i la tramuntana al nord del litoral.

Una altra novetat serà la cota de neu, que baixarà progressivament dels 2.500 metres als 1.600 metres al final de dissabte, encara que en la vessant nord del Pirineu pot arribar als 1.200 metres. Això podria deixar nevades a diferents punts de la Cerdanya.

Diumenge al matí la cota de neu encara podrà baixar més i se situarà entorn dels 1.000 metres al vessant nord del Pirineu i rondarà els 1.200 metres a la resta.

Segons les previsions de l'SMC, les quantitats més importants de pluja es preveuen al vessant sud del Pirineu Occidental, on localment es podran acumular més de 50 litres per metre quadrat en tot l'episodi. Així mateix, els gruixos de neu més destacats s'esperen a les cotes altes del Pirineu, amb acumulacions previstes de més de 20 centímetres per damunt de 2.000 metres, i més de 30 centímetres en la cota 2.500.

El pas d'aquesta pertorbació obrirà les portes a l'arribada d'una massa d'aire molt fred que donarà lloc a una forta baixada tèrmica, especialment a partir de dilluns.

Aquest descens de la temperatura, que ja es notarà diumenge a les cotes altes del Pirineu, tocarà fons entre dimarts i dimecres, quan es preveuen gelades fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l'interior de Catalunya.

Suspenen el Camí del Terror

Precisament, com a conseqüència del mal temps els organitzadors del Camí del Terror de Quart van decidir aplaçar l´acte el dissabte que ve a les 18 hores.