Les pistes d'esquí de les comarques gironines preveuen obrir portes abans del pont de desembre. Així ho van anunciar les quatre estacions pirinenques de la demarcació.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va anunciar que començarà l'activitat a la seva principal estació, La Molina, el proper dissabte 26 de novembre. Les altres dues estacions de l'empresa pública, Vallter 2000 i Vall de Núria, ho faran el cap de setmana següent, dia 3 de desembre.

Per la seva banda Masella va anunciar que tindrà les pistes disponibles el primer cap de setmana de novembre que tingui prou neu per començar l'activitat.

L'any passat les nevades prematures van possibilitar l'obertura d'algunes pistes abans del pont de la Constitució. Aquest any les estacions preveuen fer el mateix i estan aquests dies ultimant els detalls per arrencar una nova campanya.

A FGC la temporada 2016/2017 arriba amb algunes novetats, sobretot a La Molina. La gran de les estacions oferirà descomptes en els forfets, tant els de dia com els de temporada, amb l'objectiu «d'adaptar el producte a les noves necessitats dels visitants».

En aquest sentit el forfet de dia adult passarà dels 41 als 38 euros. També s'unificaran les tarifes de les temporades alta i baixa, i es canviaran les franges d'edat per incentivar els usuaris més joves, entre altres novetats.