La fundació Obra Social La Caixa ha destinat més d'un milió d'euros a 36 projectes catalans, quatre dels quals són a les comarques de Girona, que fomenten la inserció laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.

Segons la fundació, els 36 projectes -31 a la demarcació de Barcelona, quatre més a Girona i un altre a Lleida- formen part de la cinquena convocatòria anual del Programa d'Ajuda a Projectes d'Iniciativa Social, que atorgarà més de 17 milions d'euros en les vuit convocatòries que es realitzen al llarg del 2016 al conjunt de l'Estat espanyol.

Els projectes afavoriran 4.517 persones, la meitat entre els 36 i 65 anys, amb discapacitat, persones immigrants, aturats de llarga durada, dones amb greus problemes socials, joves en risc d'exclusió i addictes o exaddictes.

El pressupost del 2016 d'Obra Social "la Caixa" reservat per a programes socials és de 500 milions d'euros, igual que en els vuit anys anteriors, i és la fundació que més diners aporta en acció social d'Espanya per contribuir "directament a l'objectiu d'aconseguir una societat més justa" segons el president de la fundació, Isidre Fainé.

Premi a 154 projectes

La convocatòria ha premiat 154 projectes a tot l'Estat espanyol que tenen en comú el fet que incidiran en l'atenció a la dependència, la pobresa infantil, l'habitatge social i la inclusió intercultural, entre d'altres criteris.