L'Ajuntament de Ripoll i el Consell Comarcal del Ripollès reclamen que es mantingui oberta l'oficina liquidadora que hi ha a la capital del Ripollès. Consideren que és un servei essencial perquè suposa la defensa de l'equilibri del territori.

Ara hi ha 53 oficines liquidadores i amb la proposta de l'Agència Tributària Catalana es preveu que se'n suprimeixin 38, entre les quals hi ha la de Ripoll. Aquest divendres van signar un manifest per demanar que no es tanqui i que les dependències actuals, situades al carrer Progés, es transformin en una oficina de gestió integral, com es preveu a altres capitals de comarca.

També valoren el servei que s'ha donat fins ara i en destaquen l'eficiència i proximitat als ciutadans.

L'oficina liquidadora s'encarrega entre d'altres coses de la gestió, liquidació i recaptació dels impostos de transmissions patrimonials. El nou model, que comporta el tancament de 38 oficines liquidadores, dibuixa el desplegament de la Hisenda Catalana i contempla 15 noves oficines de gestió de tributs en grans ciutats.

Des del Ripollès denuncien que amb el tancament de l'oficina de Ripoll se suprimeix un servei essencial. Argumenten que suposa la defensa de l'equilibri territorial de Catalunya. El text del manifest signat també defensa una administració tributària eficient, eficaç, transparent i propera que garanteixi la seguretat jurídica i doni resposta a un sistema avançat, que lluiti contra el frau fiscal.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, van rubricar el document que té el suport d'altres agents del sector públic.