Saber les afectacions viàries abans d'emprendre un viatge, alertar els serveis d'emergències perquè s'ha tingut un accident o pagar una multa. Tot això ara es pot fer amb una sola aplicació de telèfon mòbil: l'anomenada Trànsit. És gratuïta i està disponible tant per a sistemes Android com iOS.

L'acaben de posar en marxa el departament d'Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT). L'aplicació compta amb diverses eines i serveis. D'entrada, quan es descarrega surt un missatge que recorda el nombre de víctimes a les carreteres catalanes. I a partir d'aquí es poden consultar els diversos serveis que poden ser molt últils abans de començar un trajecte per exemple. Es pot consultar el mapa continu de trànsit del SCT que indica en temps real com està la zona que s'elegeix del mapa català o per geocalització. A banda de veure quines incidències hi ha o si hi ha obres, entre altres. També hi ha una eina útil segurament per a molts gironins, per exemple a l'estiu, a l'hora d'anar cap a la costa, ja que es pot veure l'estat del trànsit a través de les càmeres que hi ha en vies com la C-66 a la Bisbal d'Empordà.

També hi ha una eina molt útil en cas d'accident de trànsit i és que des de l'app es permet avisar al telèfon 112. Una bona cosa del servei és que compta amb geocalització i permet ubicar el fet.

Hi ha més utilitats que potser d'entrada per a un conductor no són tan agradables però que poden facilitar molt la feina ja que no s'ha de desplaçar per fer tràmits d'expedients sancionadors a través de codis QR. Permet per exemple fer el pagament de les sancions i fins i tot presentar al·legacions.

Finalment, l'aplicació dóna consells sobre seguretat viària abans i durant el viatge o en situacions meteorològiques adverses.