L'Ajuntament d'Olot ha previst crear una brigada contra les pintades a les parets al 2017. Ho va explicar el regidor de Medi Ambient, Josep Guix (PSC), al darrer ple. Guix va explicar que aprofitaran els plans d'ocupació de la Generalitat per deixar la ciutat lliure de pintades. "Volem una ciutat neta i amb una bona convivència", va exposar al ple.

Josep Guix va fer referència a la brigada contra les pintades en el decurs de la presentació dels plans de la regidoria de Medi Ambient pel 2017.

Així, va recordar el títol de ciutat educadora que ostenta Olot. En conseqüència, va assenyalar l'augment de la partida de jardineria. Va recordar que es tracta d'una ciutat amb 70 hectàrees de zones verdes i 18.000 arbres. Va explicar que la idea és integrar la ciutat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Va explicar que continuaran les inversions al passeig del Fluvià. El tram del 2017 anirà del parc dels Ocells fins a la piscina de les Tries. Hi invertiran 100.o00 €. Aquest any han fet el tram que va del molí d'en Climent fins al parc dels Nius, amb una inversió similar.

Guix va assenyalar que faran campanyes per no embrutar i també per reciclar escombraries. Va apuntar que cada olotí genera 1,1 quilograms de deixalles al dia, dels quals només se'n reciclen 400 grams. Va afirmar que per estar d'acord amb les regles europees, els olotins haurien de reciclar 600 grams al dia. És a dir, va considerar que Olot hauria d'augmentar un 20% el reciclatge.

Va indicar que l'increment de la taxa de deixalles domèstiques va lligada a l'impost que la Generalitat aplica a cada tona d'escombraries entrada a l'abocador de Beuda. El rebut de les escombraries a Olot el 2017 pujarà un 1,29%. En la part del discurs referent a les escombraries, Guix va animar el Consell Comarca de la Garrotxa a activar el Centre de Triatge de residus de la Garrotxa, a Sant Jaume de Llierca.

Entre les voluntats exposades per Guix hi ha la de fer un parc per al esbarjo de gossos, fer més zones d'horts i fer campanyes de lluita contra el mosquit tigre i per a l'ús de la bicicleta