L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha anunciat que la nova parada del polígon de la Serra de la Vall d'en Bas està operativa. La parada està posada prop de la rotonda d'accés als túnels de Bracons.

La voluntat és que la parada serveixi perquè els veïns de la Vall d'en Bas no hagin d'anar a Olot per prendre un bus de la línia Olot-Vic-Barcelona. Fins ara, havien d'anar a l'estació d'autobusos d'Olot cosa que els suposava allunyar-se de la destinació final i haver d'entrar a Olot amb les dificultats d'aparcament que comporta.

L'autobus de Vic a Barcelona s'hi aturarà en els quatre serveis que van i tornen de Barcelona els dies feiners. El dissabte també hi pararà el bus que fa el recorregut a Barcelona i els tres busos que fan la línia els diumenges i festius.

A més del cotxe de línia que va a Barcelona, la parada servirà per al Bus transversal de la Garrotxa. Es tracta d'un servei que comunica la comarca poble a poble amb transport públic

Per tal de donar ús a la parada, l'Ajuntament va fer una campanya d'informació de l'equipament als veïns. Les previsions són que la parada sigui usada pels veïns de la Vall: Sant Esteve d'en Bas, Hostalets d'en Bas, la Pinya, el Mallol, Joanetes, Sant Privat d'en Bas, les Olletes i Verntallat.

També preveuen que la facin servir els veïns de Sant Feliu de Pallerols i de les Planes d'Hostoles, als quals també els ve la parada abans d'arribar a Olot.

Per tal de facilitar l'ús de la parada, l'Ajuntament preveu crear una zona d'estacionament al costat del cobert.

La demanda de la parada d'autobosus va començar a partir de la posada en servei de la C-37, túnel de Bracons, el 2009 i no s'ha resolt fins ara.