La CUP de Sant Gregori va presentar dijous un paquet d'al·legacions a l'oferta que l'Ajuntament va fer a l'exalcalde Joaquim Vidal per la venda d'uns terrenys municipals. La formació assembleària va agrupar els seus recels sobre aquesta operació en tres grans punts que van registrar al consistori.

En el primer, la CUP considera "inadequat el mètode utilitzat per calcular el preu de venda de la parcel·la". El terreny en qüestió (situat al carrer Pere Joan Sala) és de 172,98 metres quadrats, i el preu que l'Ajuntament va oferir a l'exbatlle i empresari va ser de 31.000 euros, uns 180 euros el metre quadrat. L'alcalde, Joaquim Roca, va explicar la setmana passada que el càlcul es va fer a través d'un tècnic del Consell Comarcal del Gironès en base als valors del terreny de Sant Gregori.

La CUP, però, al·lega en el seu escrit que "s'han inclòs habitatges de zones molt diferents a l'afectada que han decrementat sensiblement la mitjana". "Tampoc s'ha demanat una taxació independent o a diversos taxadors immobiliaris, sinó que s'han pres de referència ofertes particulars", argumenten.

Al segon punt, els cupaires també critiquen que "no s'ha informat adequadament el ple de les implicacions que té per al propietari de la parcel·la confrontant (l'exalcalde) el fet d'annexionar-se els 172 metres quadrats". En especial, del fet que la parcel·la resultant de la unió dels dos solars, de 1.214 metres quadrats, "es podria convertir en dues parcel·les".

I en tercera instància, la CUP assegura que "l'augment del benefici potencial que es pot obtenir amb la venda de l'immoble després d'aquesta operació s'hauria d'haver computat en la valoració". La CUP considera que tot això no es va informar quan aquesta oferta va passar pel ple del mes de setembre i va ser aprovada pels vots de CiU i ERC. A més, critiquen que aquesta operació ja fa molts anys que està en marxa. Concretament des de 2010, època en la qual una modificació del POUM va permetre canviar l'estatus de zona verda que tenia fins llavors.

Per la seva banda Roca va explicar que estudiaran les al·legacions i que es respondran degudament "al ple on es porti de nou aquest tema". La setmana passada el batlle ja va defensar la legalitat i la transparència d'aquest procés. En aquest sentit, va explicar que "en aquests casos, quan les finques que envolten el terreny en qüestió són d'un sol propietari, si l'Ajuntament vol vendre té l'obligació de fer una oferta a aquest propietari".

I va defensar que van portar aquesta oferta al ple municipal, on va ser presentada i aprovada per majoria "tot i que no teníem l'obligació de fer-ho".