Els termòmetres han caigut en picat a les comarques de Girona però sobretot pel que fa a les màximes registrades fins ara. S'han assolit registres que mostren una davallada d'entre els quatre i sis graus de mitjana si es comparen amb els d'ahir.

Pocs punts de la demarcació han superat els 11 graus de màxima i els termòmetres s'han quedat especialment curts al Gironès i en àrees de l'Alt Empordà, on la tramuntana ha provocat que el mercuri s'hagi aturat i hi hagi diferències de fins a 6,2 graus entre els registres més alts d'ahir i els d'avui.

L'exemple és Cabanes on aquest diumenge la màxima va assolir els 16,1 graus mentre que la d'avui -a tres quarts de dotze del migdia- era de 9,9 graus. Una diferència de 6,2 graus en només 24 hores. A Girona ciutat per exemplela màxima s'ha quedat en 10 graus només, mentre que el dia anterior era 4,6 graus més alta.

Pel que fa a les mínimes s'han mantingut entre els sis i set graus positius a la majoria de la demarcació.

A muntanya, les temperatures ja s'han situat sota zero i un exemple és a la Cerdanya on a Alp la màxima ha estat de -0,6 graus i la mínima de -8,3 graus negatius.

Continuarà l'ambient fred

La previsió és que demà encara continuï l'ambient fred, tot i que al centre del dia la temperatura pujarà una mica, segons el Meteocat.

Per a més informació sobre la previsió de les pròximes hores: