La baixada de les temperatures d´aquests dies ha portat la primera nevada de la temporada al Pirineu gironí, amb diversos punts emblanquinats. A Setcases, situat a 1.999 metres, s´han acumulat tres centímetres de neu, mentre que al Santuari de Núria, a 1.971 metres d´alçada, se n´han acumulat dos, segons informava ahir el Servei Meteorològic de Catalunya.

En altres punts del Pirineu, però a Lleida, la primera gran nevada de la temporada va cobrir el terra amb més de 20 centímetres de neu per damunt dels 2.500 metres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a Boí, a 2.535 metres d'altura, i a Espot, a 2.519 metres, ahir hi havia 22 centímetres de neu nova, mentre que a la Bonaigua, a 2.266 metres, se n´hi han acumulat 12 centímetres.

Segons els observadors de l'Servei Meteorològic de Catalunya, a Planoles i Sant Pau Segúries, els xàfecs que van caure ahir a la tarda eren en forma de neu granulada o acompanyats de calamarsa.

Arreu de les comarques gironines, les temperatures màximes va caure ahir entre un i quatre graus respecte a les registrades diumenge, una fred que es mantindrà avui però que començarà a remetre a partir de demà.