El cap del Departament d'Investigació del Centre d'Alt Rendiment (CAR) Sant Cugat, Franchek Drobnic, protagonitzarà divendres a les 12 del migdia la tercera edició de la Conferència de Prestigi que organitza l'Associació de Facultatius Jubilats Doctor Josep Trueta en col·laboració amb el Col·legi de Metges de Girona i el Trueta, que acollirà l'activitat.

Drobnic és cap del Departament d'Investigació del CAR de Sant Cugat del Vallès, professor col·laborador de l'Escola de Medicina de l'Educació Física i de l'Esport de la Universitat de Barcelona, metge del Servei de Medicina de l'Esport de l'Hospital Infantil Sant Joan de Déu i assessor de medicina de l'esport del Servei Mèdic del Futbol Club Barcelona.

Drobnic centrarà la seva xerrada a ressaltar els beneficis de la pràctica de l'exercici físic durant tota la vida, des de la infància fins a la senescència, aportant-hi el valor de la seva experiència professional, que l'ha dut a tractar tant esportistes d'elit com amateurs de totes les edats. Parlarà d'aspectes com la importància de prendre llet durant la infància i l'adolescència i de l'estreta relació entre la qualitat dels ossos del cos i una pràctica saludable de l'esport. Drobnic també exposarà la taula d'activitat física de la nostra població i la compararà amb la d'altres cultures.

La de divendres és la tercera conferència que organitza l'Associació de Facultatius Jubilats Doctor Josep Trueta, una entitat que va néixer el 2014 de la mà d'un grup de metges retirats de l'hospital amb l'objectiu de posar en valor els coneixements i l'expertesa aconseguits durant la seva carrera.