La CUP i Olot en Comú al·legaran les ordenances fiscals

Es plantegen fer al·legacions conjuntes per endurir l'IBI dels habitatges buits

10.11.2016 | 10:11

La CUP i Olot en Comú van afirmar en el darrer ple que presentaran al·legacions a les ordenances fiscals de l'Ajuntament d'Olot. Durant el ple, els representants dels dos partits d'esquerres van plantejar la possibilitat de presentar al·legacions conjuntes. En tot cas, les al·legacions hauran de ser aprovades o revocades per ple.

Durant el ple, Xavier Garcia (OeC) va avançar el contingut de les al·legacions. Va enumerar que demanaran un recàrrec del 50% en el rebut de l'Impost de Bens Immobles que va a parar als propietaris d'habitatges desocupats, i va valorar la possibilitat de bonificar fins al 95% l'IBI dels immobles on es fa una activitat econòmica d'interès municipal.

Pel que fa a l'Impost d'Activitats Econòmiques, Garcia va parlar de bonificar les bones pràctiques relacionades amb l'ocupació. També va parlar de treure l'Impost de Construccions (ICIO) als immobles de protecció oficial i els destinats a activitats econòmiques amb interès municipal.

Va parlar de bonificar tots els impostos referents a activitats econòmques quan estiguin lligats a la creació de llocs de treball.

Escombraries

Dins de la taxa d'escombraries, Garcia va criticar l'augment de 2 euros en els rebuts d'escombraries domèstiques. Va raonar que -segons el seu criteri- és injust eximir dels 2 euros la gent que paga taxa de residus per activitats industrias. «Em sembla lleig», va opinar.

Va demanar un 100% de bonificació en l'estacionament regular per als vehicles de zero emissions i un 50% per als vehicles ecològics. Va resumir que la tarificació social hauria d'estar present en l'aplicació de les taxes i dels impostos.

L'església

Mireia Tresserras (regidora de la CUP) va demanar que l'Ajuntament simplifiqui la presentació de les ordenances i del pressupost, perquè la gent els pugui entendre. Va indicar que el camí a seguir -segons el seu criteri- és aconseguir que «qui té més que pagui més».

Va recordar que l'Ajuntament no té potestat per fer pagar l'IBI als edificis de l'església destinats al culte. Això no obstant, va demanar que l'Ajuntament faci públic els diners que ingressaria per IBI en cas que l'església hagues de pagar-lo. Va demanar que busquin si hi ha locals o edificis no destinats al culte que no paguin IBI.

Sobre les al·legacions va avançar que faran referència a demanar sancions als propietaris d'habitatges buits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema