Un miler de metges debatran demà a Girona sobre el futur de la professió

La cita comptarà amb la presència de la nova ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i del president català, Carles Puigdemont

09.11.2016 | 11:49

Un miler de metges es reunirà demà a Girona per definir com ha de ser el professional que necessita la societat del futur i per renovar el compromís de la professió amb els ciutadans en presència de la nova ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i del president català, Carles Puigdemont.

El III Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, una trobada organitzada pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), se celebrarà al Palau de Congressos de la capital gironina.

La preparació de l'esdeveniment ha estat oberta a la participació dels més de 40.000 col·legiats catalans, que han pogut realitzar aportacions a les quatre ponències sobre les quals girarà la reunió.

El Congrés arrencarà amb el debat "Quin metge necessita la societat?", centrat en els valors, les habilitats, la gestió i la relació amb el pacient.

Una altra ponència serà la titulada "Com s'ha de formar el nou metge?", que abraça des de l'accés a la universitat fins a la carrera, el MIR i l'exercici professional.

Un altre dels temes a debatre serà el dels reptes ètics i deontològics davant les noves tecnologies i l'envelliment de la població, així com el de com informar els pacients o com afecta la societat d'internet a la confidencialitat.

Finalment, els congressistes debatran sobre com poden facilitar les organitzacions sanitàries que el professional exerceixi el seu nou rol.

Els metges tractaran i consensuaran aquestes quatre ponències, que s'han perfilat a llarg dels últims sis mesos i que han comptat amb la participació de més de 1.500 col·legiats.

Amb el lema "Construïm junts la professió del futur al servei de les persones", l'objectiu del Congrés és traçar el camí per donar resposta a les noves necessitats i demandes sanitàries.

Les conclusions d'aquest debat es recolliran en la "Declaració de Girona", un document on els metges renovaran el seu compromís amb la societat, que es farà públic al final de la jornada.

Després de la inauguració a càrrec de Dolors Montserrat i Carles Puigdemont, la clausura del Congrés anirà a càrrec del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema