La primera nevada de la temporada va arribar als 850 metres d'alçada. A la sortida dels túnels de Collabós des de la Garrotxa el paisatge ja començava a ser blanc. En direcció a Camprodon, Sant Pau de Segúries presentava un paisatge del tot nevat. Era una imatge de ple hivern, com si fos el mes de febrer.

Segons testimonis, va començar a nevar a dos quarts de sis de la tarda de dilluns a Sant Pau de Segúries. Tot i estar situat a poca alçada en comparació amb altres localitats, la de Sant Pau de Segúries va ser la més intensa de la comarca. A Sant Pau el gruix de neu va arribar als 4 centímetres.

Després de la nevada, va començar una de les nits més fredes de l'any. Al matí, a quasi tota la comarca les temperatures van marcar menys de zero graus. Van destacar Ulldeter, amb 9,2 graus negatius, i Núria, amb 5,2 graus.

Que feia fred, a Sant Pau de Segúries, ho constataven els escolars que es dirigien a l'escola sorpresos per una nevada tan primerenca. Amb la neu glaçada i el fet que havien d'entrar a escola, no feien ninots de neu. A mesura que el sol escampava la boira, es veien les roderes dels cotxes sobre la neu glaçada.

Encara que sigui molt primerenca, la neu no sol provocar efectes a la Vall de Camprodon. No hi havia màquines llevaneus, perquè des de fa temps comencen a treballar a les 3 de la matinada, perquè la gent que comença a treballar aviat no trobi neu a la carretera. En conseqüència, els vehicles transitaven amb tota normalitat.

El fred era intens a Camprodon, on la Brigada Municipal d'Obres i Serveis treballava de valent. Feien baixar la neu dels arbres, netejaven les voreres i escombraven els accessos als edificis. En un dimarts de novembre, no es veia gaire gent pels carrers i la que hi havia caminava de pressa a comprar el pa, la premsa o a treballar.

A partir de les 10 del matí el sol començava a escalfar i el gel agafat a les baranes dels parcs començava a transformar-se en gotes d'aigua. Una altra cosa eren les obagues, on la neu romandrà dies si no s'hi fa res. A la sortida dels túnels de Collabós, la Garrotxa estava coberta d'una espessa boira.

Les previsons de temps per a avui i demà són de bon temps i una mica de vent. La previsió és que per a divendres les temperatures tornin a baixar.